Jasper och chokladfabriken Trek-Segafredo-proffsets goda sida – i det fördolda under tävlingssäsongen

Jasper och chokladfabriken Trek-Segafredo-proffsets goda sida – i det fördolda under tävlingssäsongen

Chocolate Atelier Stuyven verkar i gränssnittet mellan Belgiens två största exportsuccéer: cykling och choklad. Den här lilla chokladbutiken i staden Betekom ägs av Trek-Segafredos yngsta cykelstjärna Jasper Stuyven och hans farbror, en veteran inom belgisk choklad. Cykelvärlden känner väl till företaget för dess cykelspecifika godbitar i form av chokladreplika av Trek-Segafredos teamkit och kullerstenar.

Jasper lever större delen av året i en slags grekisk tragedi. Han äger en godisbutik, men som proffscyklist måste han tänka på vad han äter och kan inte njuta som han vill av delikatesserna. Han avstår fullständigt från mjökchoklad, men tillåter sig små snedsteg under säsongen med mörk choklad med 80 % kakao.

Har Trek-Segafredo tänkt på möjligheten att skicka Jaspers choklad till konkurrenterna som ett slags delikat sabotage? Ja. Men vissa saker är helt enkelt för goda för att delas. När vi får Jaspers choklad behåller vi den för oss själva.

For Jasper, chocolate is a family affair

2019 E3 Harelbeke

2019 Tour of Flanders

Where the magic happens

Trek Madone

Madone is in a class of its own. It’s fast, light, smooth, and designed to give you every advantage in speed and handling, and that's exactly why it's known as the ultimate race bike.
Find your model

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.