Välkommen till Trek-bloggen Ett modernt forum för berättelser, utbildning och inspiration

Välkommen till Trek-bloggen Ett modernt forum för berättelser, utbildning och inspiration

全てはこの赤い小屋から始まった

1976 bestämde sig Dick Burke och Bevil Hogg för att tillverka världens bästa cykelramar. Det kan tyckas vara en oförskämt högt satt målsättning men den byggde på tydliga principer. Produkterna skulle vara av högsta möjliga hantverkskvalitet och de skulle förmedla äventyr och glädje på cykelsadeln till den stora allmänheten.

De visste att det första steget var att hitta en lämplig lokal. I den lilla staden Waterloo, mitt emellan deras hemorter på landsbygden i Wisconsin, hittade de en röd lada. Färgen hade bleknat, men den var lika stadig som en rugbyspelare. Den hade atmosfären av en verkstad och inte ett företag. Den hade karaktär.

Det finns tusentals lador på landsbygden i Mellanamerika och även om det inte finns två exakt likadana har de alla samma funktion; en lada är en plats där saker föds och växer. En lada är en plats där saker kommer till liv och därmed en utmärkt plats för att tillverka något livgivande.

Dick och Bevil köpte ladan, hängde sin skylt på dörren och började sitt arbete. Trek hade fötts.

De vårdade en kultur präglad av hantverkskunnande på ett blygsamt sätt, med fokus på att endast tillverka produkter av högsta kvalitet. Under det första året tillverkade Treks fem svetsare 904 ramar. Var och en tillverkades och lackerades för hand av yrkesmän som såg solen stiga upp och gå ned över den röda ladan i Waterloo.

Allteftersom företaget växte behövdes mer utrymme. Treks huvudkontor ligger idag ett par kilometer därifrån i en mycket större anläggning. Vi har växt ur vår vagga men vi har inte lämnat vårt ursprung. Det är faktiskt så att ladan fortfarande spelar en central roll i företaget. Det är platsen där den första Trek-ramen svetsades och där står nu de CNC-maskiner där kolfiberformarna för alla Trek-ramar tillverkas.

Den betyder också något annat. Genom åren har ladan blivit en viktig symbol och en vägvisare. Den står för vår bakgrund. Den står för vår tillväxt. Den står där, genom stormar och solsken, som en påminnelse om våra grundarens principer. Vi bygger med stolthet, med kvalitet och bland vänner.

Den gamla ladan var mer än en arbetsplats. Den var ett samhälle. Treks första anställda utvecklade sina kunskaper där, delade med sig av berättelser och skapade något stort.

Det är precis vår avsikt med det här moderna forumet. Trek-bloggen ska vara en plats som för människor samman.

Vi delar personliga berättelser om proffscyklister, uppfinnare, anställda och vardagscyklister. Vi går in på djupet och bakom kulisserna i Waterloo och på Treks lokalkontor. Vi kommer att presentera nyheter inom företaget och hålla dig uppdaterad med produktinformation.

Och viktigast av allt. Vi kommer att förmedla Trek-andan: dela äventyr och glädje på cykelsadeln.

Välkommen till Trek-bloggen. Vi är glada att du har hittat hit.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.