En bättre låda för en friskare planet Vad vi gör för att åtgärda problemet med allt avfall vid frakt av cyklar

En bättre låda för en friskare planet Vad vi gör för att åtgärda problemet med allt avfall vid frakt av cyklar

Uppdatering av förpackningsmaterial

Förpacka en cykel är en rörig historia. Att frakta cyklar över långa avstånd och samtidigt se till så att de kommer fram i fabriksnytt skick, kräver en massa planering och, tråkigt nog, avfall.

Ju mindre cykeln kan röra sig i lådan, desto bättre skick har den när den kommer fram till butiken. Men att förhindra cykeln från att skramla omkring i lådan har traditionellt krävt en massa små plastdetaljer: buntband, bubbelplast, kassettskydd och diverse annat som har bidragit till växande sopberg. När man multiplicerar de här små komponenterna med antal cyklar som levereras av cykelindustrin varje år, blir det väldigt mycket material.

Vi har påbörjat en resa för att åtgärda vårt klimatavtryck genom ett flertal hållbarhetsinitiativ, från att gå över till förnyelsebar energi på våra egna anläggningar till att fortsätta våra samarbeten med återvinningsföretag för ren teknik, som omvandlar plastavfall till Bontrager-produkter t.ex. Bat Cage eller XR-Trail handtag.

Att minska vårt beroende av ej återvinningsbara förpackningsmaterial har varit ett arbete som har pågått bakom kulisserna i många år. Och vi känner att vi har kommit så pass långt att vi kan dela med oss av våra framgångar. Vi har visserligen inte nått så långt som vi hade velat ännu, men vi är närmare än någonsin förut – och vi har en plan för hur vi ska nå vårt slutmål.

Från och med maj i år, började vår populäraste cykelmodell fraktas till återförsäljarna i en helt omarbetad förpackning, där antalet ej återvinningsbara delar har minskat från 22 till 12.

Emballage Marlin

Marlin förpackning

Emballage du Marlin

Tidigare version av förpackningsmaterial

Emballage du Marlin avec moins de plastique

Marlin med uppdaterad förpackning

Emballage avec plus de carton et moins de plastique

Uppdatering av förpackningsmaterial

De här omarbetade förpackningarna ledde till en minskning av det totala plastavfallet med över 22 000 kilo på ett enda år. 2021, kommer våra cykelförpackningar att vara helt fria från plast, bortsett från två små plastdetaljer.

Det kanske låter som en småsak att ta bort 10 plastbitar, men i det långa loppet spelar det en väldigt stor roll. Under produktionsperioden från maj till december 2020, kommer vi att eliminera 22 000 kilo plastavfall.

Det här är goda nyheter, men vi är långt ifrån färdiga. Vi planerar att minska de 12 plastdelarna till bara två till slutet av nästa år. Mer om detta senare.

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Så här återvinner du cykelkartonger ansvarsfullt

Att packa en cykel med material som har lägre klimatpåverkan, spelar en liten roll om det inte återvinns ordentligt! Följ dessa steg för att kasta bort materialet på ett ansvarsfullt sätt och lära dig vad som bör och inte bör återvinnas.
Se hur du gör

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.