Tips för jobbpendling Åtta tips för en rolig, stressfri cykelpendling.

Tips för jobbpendling Åtta tips för en rolig, stressfri cykelpendling.

Det kan tyckas lite besvärligt att pendla till jobbet på din cykel, med vi lovar, det är enklare än du tror! Det är faktiskt så att med rätt utrustning och förberedelser är jobbpendling på cykel en riktigt höjdare. Det är ett bra sätt att få vara utomhus, få motion och det är bra mycket roligare än att sitta i trafikköer.

1 Packa upp, packa ner

Välj en ryggsäck som du är bekväm med, montera en pakethållare och sidoväskor eller använd både och beroende på hur mycket du behöver ha med dig. Planera så att du packar ned det du behöver för jobbet plus ett extra ombyte för den händelse att det blir en svettig eller regnig tur.

 

2 Gör cykeln väderredo.

Fundera på att investera i skärmar  och bredare däck. Med skärmar minskar du risken för att bli nedstänkt av vatten eller snö från däcken och bredare däck bidrar med grepp och stabilitet. Extra grepp är särskilt trevligt om du väljer att cykla även vintertid.

 

3 Ta med en jacka bara för säkerhets skull.

Packa alltid ned en regnjacka även om du inte tror att du behöver den. Du vet aldrig när det kommer en störtskur eller börjar dugga! Dessutom är det alltid trevligt att ha med ett extra lager som vindskydd ifall blåsten blir besvärlig.

 

4 Glöm inte låset.

Om du inte kan ta med dig cykeln till ditt skrivbord ska du se till att du har ett tillförlitligt lås så att du kan parkera och låsa cykeln utanför kontoret. Vi rekommenderar U-lås

 

5 Testcykla din rutt.

Om du är orolig för att inte komma i tid till jobbet kan du testcykla sträckan för att få en uppfattning om hur lång tid det kan ta från dörr till dörr. Kom ihåg att bilvägen inte alltid är den bästa när du cyklar. Google Maps och andra appar kan vara till hjälp för att hitta alternativa rutter som passar bättre för cykel.

 

6 Se till att ha tiden på din sida.

Ger dig själv lite extra tid så att du inte behöver stressa om något oförutsett inträffar, t.ex. en punktering, oväder osv.

 

7 Ha en reservplan.

Oavsett om det är att ta bussen, samåka i bil med en vän eller arbetskamrat eller ta din egen bil är det alltid bra att ha en plan B om det skulle uppstå något problem med cykeln eller om vädret är för dåligt.

 

8 Cykla tillsammans med dina vänner.

Likt det mesta i livet är pendling roligare tillsammans med någon! Fråga dina arbetskamrater om de vill hänga på nästa gång du tar cykeln till jobbet.

BONUSTIPS!

Ha alltid tända fram- och baklampor och hjälm när du cyklar. Med dessa två enkla regler håller du dig säker på vägen.

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.