Mannen som skapade mountainbiking Gary Fisher och den otroliga men sanna berättelsen om en cykelikon

Mannen som skapade mountainbiking Gary Fisher och den otroliga men sanna berättelsen om en cykelikon

Det finns gott om kreativa människor, men bara ett fåtal av dem gör ett bestående och världsomspännande intryck. Det är sällan som man får träffa någon av de här människorna, och det är ännu ovanligare att få möjlighet att sätta sig ner och samtala med dem om hur deras bästa idé kom till. Om du kunde prata med Thomas Edison om glödlampor eller med Alexander Graham Bell om telefoner, vad skulle du säga?

Det är ett sådant samtal som vi på Better with Bikes-podcasten har i dag med Gary Fisher, en man som är vida känd för att ha dragit igång och spridit en sport som älskas av miljontals utövare.

I den här uttömmande diskussionen om Garys nya självbiografi, Being Gary Fisher and the Bicycle Revolution, går vi igenom Garys tidiga dagar som tävlingscyklist i Kalifornien, om när han organiserade Grateful Deads första spelningar och vad som gjorde att han och några andra fritänkande cyklister lämnade asfalten bakom sig och började cykla i skogen.

Vi pratar också om MTB-cykelns utveckling, hur man provade sig fram för att åstadkomma en ny typ av cykel och om dess ökande popularitet. Och naturligtvis pratar vi om Garys relation med Trek, var han älskar att cykla och de mest ikoniska cyklarna som han har haft under den här galna resan.

Being Gary Fisher and the Bicycle Revolution

In this candid, comprehensive account of his life, Gary Fisher takes readers on a wild ride from his early days as a maverick kid bike racer through the Acid Test scene and Grateful Dead tours to the present-day world of mountain biking.
Get the book

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.