Varsågod, ta mina nycklar Så gick det när ägaren av ett kafé i Los Angeles kokade ihop en ny livsstil när han lämnade in sina bilnycklar till Trek och fick en elcykel i byte

Varsågod, ta mina nycklar Så gick det när ägaren av ett kafé i Los Angeles kokade ihop en ny livsstil när han lämnade in sina bilnycklar till Trek och fick en elcykel i byte

Chuck Herrera är delägare i Good People Coffee Co. i Los Angeles, Kalifornien. Precis som andra småföretagare, har han platser som han behöver ta sig till och saker som han behöver göra.

Men hans bil höll inte måttet. Trafiken gjorde den till en ständig tidstjuv, och varje gång han startade den gnagde det dåliga samvetet över hur den påverkade miljön.

Chuck ville göra en meningsfull och långvarig förändring. Så vi gav honom ett erbjudande: vi skulle skicka en ny Allant+ till honom om han bytte ut alla sina bilresor mot cykelturer i 30 dagar.

En leende Chuck Herrera berättar om sina upplevelser med elcykeln.

Chuck hade inte cyklat på ett bra tag medan han fokuserade på sin affärsverksamhet. Han tvekade lite i början, men sedan tackade han ja.

Så han la nycklarna till sin fyrhjulsdrivna mardröm i ett kuvert, skickade dem till Treks huvudkontor i Waterloo, Wisconsin, och kastade sig ut i en värld av elcykling.

Så här gick det.

Vad tänkte du den där första dagen av 30?

Jag var förväntansfull! Jag trodde att det skulle vara lite svårt att hantera elcykelns tekniska finesser, men det var superenkelt att komma igång. Jag blev påmind om att cykling kräver så pass mycket uppmärksamhet. När man cyklar är man väldigt medveten om allt som händer omkring en, och det är faktiskt väldigt trevligt. Man har så mycket mer kontroll än när man kör bil, och man måste göra medvetna val hela tiden. Sådant förstod eller uppskattade jag inte när jag var en yngre cyklist.

Hur mycket har du cyklat tidigare?

Innan det här, hade jag mest använt racercyklar. När jag hade öppnat kafét fick jag väldigt mycket att stå i, så jag hade helt enkelt inte tid att cykla som förut. Men när jag började igen, var det verkligen jätteroligt. Det hjälpte mig att ge cyklingen en ny chans. Sådana här saker är väldigt bra, inte bara för ens fysiska välbefinnande.

Fanns det något med Allant+ som överraskade dig?

Hastigheten! När man bara cyklar rakt nedför gatan. Cykeln gör att man behöver jobba för det, men man känner inte av hur hastigheten minskar. Jag trodde inte att den skulle vara så mjukrullande heller. Det känns lite som att sitta på en strandcruiser, men den är lika snabb och svarsvillig som en racercykel. Man känner knappt av ojämnheterna i vägen, och den är suveränt mjuk och svarsvillig i svängarna på ett sätt som påminner om en lyxbil, där det kan kännas som att alla hjulen svänger tillsammans med en. Den där känslan av att vara en del av både cykeln och vägen var rätt cool.

Chuck Herrera

Hur reagerade dina familjemedlemmar, vänner och medarbetare på att du tog dig an den här utmaningen?

Alla älskar det. Cykeln är rena rama superstjärnan. Några av mina medarbetare på Good People har börjat cykla igen, och folk har börjat ta med sig sina cyklar oftare. Alla frågar jämt var vi ska cykla nästa helg. Nu när vi har en stor uteplats med utrymme för folk att parkera sina cyklar, känns det som att det har gjort kaféet ännu mer välkomnande.

Saknar du din bil?

Absolut inte. Man skulle kunna tro att ens värld blir mindre när man byter ut bilen mot en elcykel, men min blev större. Jag ger mig ut på längre rundor, cyklar till barberaren, cyklar till stranden, cyklar iväg för att käka något. Att cykla känns helt enkelt mer logiskt. Och det känns bra att jag tar mig runt på något som inte har en negativ inverkan på planeten.

30 dagar har gått. Vad händer härnäst?

Vi tänker skaffa några fler elcyklar, så att vi kan köra ut till våra kunder med dem! Gemenskapen är stark häromkring; vi är knappt fem kilometer från havet, och grannstaden har en radie på knappt två kilometer. Vi kan lätt täcka det på elcyklar. Det handlar om att leverera samma upplevelse som folk älskar i vårt kafé – och vi skulle kunna säga att vi gör allt med hjälp av cyklar. Någon som jobbar här dyker upp hemma hos dig på en elcykel? Det är så häftigt.

Allant+ electric bikes

The entire Allant+ lineup is sleek, fast, and fun. Powerful drive systems and thoughtful features make it even more feasible to go by bike instead of by car.
Learn more

About the Author: Trek