En ny sorts speed dating En elitcyklist i toppform, hennes partner som vill kunna hänga med, och den elektriska lösningen som gjorde det möjligt för dem att uppleva mer tillsammans

En ny sorts speed dating En elitcyklist i toppform, hennes partner som vill kunna hänga med, och den elektriska lösningen som gjorde det möjligt för dem att uppleva mer tillsammans

För Ellen Noble och hennes partner Adin Baird, dök Domane+ LT upp helt i rättan tid.

”Jag bara log från första stund”, säger Adin, när han beskriver första gången han använde cykeln. ”Och när pedalassistansen högg tag, så var det bara, ’WOHOOO!’”

”Han överdriver inte. Han hojtade faktiskt”, säger Ellen. ”Han cyklade runt i kvarteret och tjöt av glädje.”

Det här är anledningen till att ögonblicket betydde så mycket för dem båda:

Ellen, en prisbelönt MTB-cyklist inom cyclocross och cross country som tävlar för Trek, har tagit sig till prispallen för olika nationsmästerskap sex gånger, bland annat två gånger som U23-mästare. Hon är en professionell idrottare som tävlar mot de bästa i världen.

Och även om Adin inte är någon dålig cyklist är han … inget av ovanstående. I likhet med de allra flesta i världen, är han inte lika stark och uthållig som en cyklist i världsklass. Dessutom har han problem med smärta i knäna efter gamla skador från skidåkning, vilket gör det näst intill omöjligt att cykla på en vanlig cykel, ens i ett någorlunda lugnt tempo. Det fanns inte en chans att han skulle kunna hålla jämna steg med Ellen, ens på en lätt träningsrunda.

Ett tag såg det ut som att de helt enkelt inte skulle kunna cykla tillsammans. Men sedan dök Domane+ LT upp i en låda vid deras tröskel i Boulder, Colorado. Och det förändrade allt.

”Den här cykeln har varit det enda som har gjort det möjligt för oss att cykla tillsammans över huvud taget”, säger Ellen. ”Den har varit en riktig gudagåva, för något av det bästa jag vet är att kunna cykla med Adin.”

På landsvägar och hårdpackade grusvägar kan Adin hänga med i samma takt som Ellen, och det känns helt naturligt.

”Han vinglade inte fram och tillbaka medan jag trampade”, säger Ellen. ”Vi höll en helt jämn takt tillsammans, tramptag för tramptag. Han jobbade bara inte lika hårt som jag.”

”Om du är någon som vill cykla och ta dig längre sträckor eller kunna hålla takten med dina kompisar, är det här lösningen.”

”Jag menar, jag glömmer att jag sitter på en elcykel”, säger Adin. ”Det känns bara helt naturligt. Den där pedalassistansen är väldigt tillförlitlig och trevligt förutsägbar. Jag använder nästan bara maxläget, för det är så himla kul.”

Elcykeln har blivit till ett verktyg som underlättar gemenskap när fysiska hinder annars sätter käppar i hjulet. Men för Ellen och Adin har elcyklarna ännu större potential att hjälpa människor. Ellen berättar om sin kompis mamma som har MS, som köpte en elcykel för att kunna hålla igång.

”Hennes benstyrka räcker inte för att få upp en vanlig cykel i tillräckligt hög fart för att inte välta”, säger Ellen. ”Tack vare elcykeln kommer hon ut och kan se sig om i naturen och sådant som hon inte klarar annars.”

Adin har också bekanta som har kunnat fortsätta med cyklingen med hjälp av elcyklar, och han är tacksam över hur mycket Domane+ LT har hjälpt honom: ”Elcykeln har gjort det så trevligt att ge sig ut på alla de lokala vägarna, trots min skada.”

Oavsett det bara är för skojs skull eller för att man ska kunna ta sig fram bättre, kan alla ha nytta av en elcykel.

”Man vill hitta på ursäkter för att använda den”, säger Adin. ”Om vi till exempel kan ta en ryggsäck på elcykeln till mataffären i stället för att ta bilen, om vi behöver köpa några grejer till middagen, tar vi elcykeln 100 procent av gångerna.”

”Om du är någon som vill cykla och ta dig längre sträckor eller kunna hålla takten med dina kompisar, är det här lösningen.” säger Ellen. ”Jag vet bara hur glad jag blir av att cykla snabbt. Och jag vill att andra ska ha möjlighet att uppleva allt det roliga som vi har upplevt när vi har cyklat tillsammans. Att kunna göra det med sin favoritperson eller sitt gäng.”

Domane+ LT

En liten extra boost, mycket mer glädje

Domane+ LT är vår lättaste elracercykel någonsin. Den ser ut och känns precis som en vanlig racercykel och ger dig en extra kraft utöver det du trampar med en gömd Fazua motor. Problem med motvind, jobbiga backar och att inte hänga med din kompis löser Domane+ och ger dig mer cykelglädje.
SE DOMANE LT+

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.