Hur vi eliminerade 196 678 kg plast Uppdaterade förpackningar för cyklar och eftermarknadsprodukter ger avgörande resultat

Hur vi eliminerade 196 678 kg plast Uppdaterade förpackningar för cyklar och eftermarknadsprodukter ger avgörande resultat

Effektiviteten i en rörelse mäts inte i imponerande rubriker utan i summan av de många små bidragen. Förpackningsavdelningen på Trek såg framför sig en renare värld med mindre plastavfall och under de senaste åren har de uppdaterat många av våra förpackningssystem för cyklar och Bontragers produkter. Det är många små, men meningsfulla, bidrag som i slutänden summerar ihop till något stort.

 

Vår personal har arbetat med att ersätta oljebaserade plastkomponenter i förpackningarna till våra cyklar och eftermarknadsprodukter med siktet att uppfylla Treks mål med plastfria förpackningar till 2024.

 

Att eliminera allt plastavfall är inte så lätt som det kan låta. Förpackningarna är avgörande för cykelbranschen. De håller produkterna skyddade och skadefria från fabrik till kund. Varje förändring i hur vi förpackar cyklarna och produkterna kontrolleras och vi mäter effektivitet och miljöpåverkan. Ändringarna testas och innebär reella förbättringar av våra förpackningsmodeller och vi delar mer än gärna av oss av våra framsteg.

Vi belyser ett minskat plastavfall från kundens perspektiv för var och en av våra produkter. Hur mycket plast vi har kunnat ta bort från förpackningarna varierar beroende på modellspecifikationer, produkternas materialsammansättning och vilken montering som behövs efter att produkten har lämnat vårt lager.

På grund av dessa faktorer har vissa cyklar kunnat få 7 plastbitar mindre per låda och andra modeller 42. För våra eftermarknadsprodukter som är mindre och i allmänhet kräver en mindre mängd förpackningsmaterial har vi kunnat minska ned på någon plastpåse eller ett buntband.

Emballage Marlin

Marlin förpackning

Emballage du Marlin avec moins de plastique

Marlin med uppdaterad förpackning

Emballage du Marlin

Tidigare version av förpackningsmaterial

Emballage avec plus de carton et moins de plastique

Uppdatering av förpackningsmaterial

Vi frågade oss, vilka är våra största plast- och skumgummidelar? Vilken funktion har de? Går det att använda kartong eller papper och få samma resultat? Genom att följa det här arbetssättet har vi kunna eliminera följande delar från de flesta cykellådor:

  • Skumgummi och omslagsplast kring diagonalrör
  • Skumgummi och omslagsplast kring överrör
  • Skumgummi och omslagsplast kring sadelrör
  • Skumgummi och omslagsplast kring styrhuvuden
  • Skumgummi kring vevarmar
  • Bubbelplast kring kedjestag

Vissa plastförpackningar är svårare att ersätta med lämpliga återvinningsbara motsvarigheter. I vissa fall har vi valt plastalternativ som är enklare att återvinna eller återanvända. Ett par exempel är omslagsplasten kring mindre komponenter som vi har ersatt med hållbara och återförslutningsbara påsar och buntband som ersatts med nylonremmar. En del av dessa förändringar kan tyckas vara små, men den sammanlagda effekten har en betydande påverkan på Treks plastavtryck

Cykelförpackningar totalt: 191 416 kg inbesparat

Precis som med alla stora målsättningar sker inte alla förändringar i ett slag. För varje cykellåda som vi har studerat har plastinnehållet kunnat minskas. Nedan hittar du förändringarna för varje cykelkategori i detalj.

 

Avfall som har sparats in på förpackningen för

Marlin, Verve och andra vuxencyklar på ingångsnivå: 111 584 kg

Kickster: 454 kg

Precaliber 12″/16″: 8 165 kg

Precaliber 20″/24″: 17 690 kg

Rail och Powerfly: 25 855 kg

Madone, Supercaliber och andra toppmodeller av vuxencyklar: 18 144 kg

Townie 7 och 9: 5 715 kg

Elcyklar tillverkade i Tyskland: 3 810 kg

Eftermarknadsförpackningar totalt: 5 262 kg inbesparat

För varje eftermarknadsprodukt har en eller två av de minimala plastförpackningarna tagits bort. De här artiklarna har relativt små förpackningssystem, men sammantaget blir varje liten förändring till en stor förbättring.

Avfall som har sparats in på förpackningar för eftermarknadsprodukter

Nylonremmar: 771 kg

Plastlaminat: 2 268 kg

Plastkrokar: 590 kg

Förpackningar till MTB-handtag: 1 134 kg

Förpackningar till handskar: 367 kg

Sadeltäcken: 73 kg

Plastpåsar för sprutor till tätningsmedel: 59 kg

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Så här återvinner du cykelkartonger ansvarsfullt

Att packa en cykel med material som har lägre klimatpåverkan, spelar en liten roll om det inte återvinns ordentligt! Följ dessa steg för att kasta bort materialet på ett ansvarsfullt sätt och lära dig vad som bör och inte bör återvinnas.
Se hur du gör

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.